Turkiets shoppinginfo

Det var bra att vi valde turkiet ifrån mitt perspektiv. Eftersom jag ääälskar att shoppa, och turkiet är både bra kvalité & billigt så vart de perfect!
(till er som orkar läsa, *kopierad text*)


Om du är intresserad av att shoppa billigt och bra så har du verkligen valt rätt land. Turkiet är nämligen något av ett shoppingparadis!


Här kan du hitta allt mellan himmel och jord, oftast gör du de bästa fynden på den lokala marknden eller i basarområdet, men även i de många butiker som ligger längs med huvudgatorna.


På marknaden och i basarområdena hittar du bl a kryddor, dukar, tyger, leksaker, väskor, klockor, backgammonspel, jeans, skor, strumpor, underkläder, t-shirts, tröjor, träningsoveraller och mycket mera. Det allra mesta är kopior så syna sömmar, knappar och annat noga innan du börjar köpslå med försäljaren. Du ska försöka pruta 20-50%, ibland kanske mer eller mindre, beroende på var du befinner dig och hur duktig du är på att pruta! Tänk på att ju fler saker du köper av samma försäljare desto lättare är det att förhandla om priset. Vissa butiker/försäljare ger dig ett bättre pris om du betalar i euro.


I Alanya finns det flera marknader på olika dagar. I Side anordnas marknad varje lördag i närheten av den stora moskén. Marknaden i grannbyn Manavgat är också värd ett besök; Torsdag och måndag är det marknad längs den fina Manavgatfloden. Du tar dig enklast dit med lokalbuss - dolmus - som går från busstationen i Side. I Kemer ordnas det marknad på måndagar och i Göynuk är fredagarna marknadsdagar.


I de många butiker som finns längs huvudgatorna hittar du ofta detsamma som i basarområdet men också en hel del klädbutiker, skoaffärer, sportaffärer, guld-, matt- och läderbutiker.


Guld är billigt att köpa här och det beror inte på att guldet i sig är billigare, utan att arbetskraften är det. Här handlar man främst med 14 karat men också 18 och 24 karat. Se till att handla i en butik som är välkänd, och be alltid om att få ett äkthetsbevis - speciellt om du köper ett smycke med stenar i.


Läderjackor är billigt och det finns ett stort urval av modeller, mönster och färger. Det är inte alltid den dyraste butiken som har de bästa varorna, så det kan löna sig att jämföra varan i flera olika butiker.


Kommentarer
Postat av: FF [Frida - Fotografering]

Svar: Haha okej. Men det är ju lätt att det blir så. :)

2010-05-09 @ 13:28:14
URL: http://fridalautin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0